Palvelut

Kotiteurastus

Maatilaeläin lihoiksi!
 • Asiakkaan kotona
 • Ammattilaisen tekemä
 • Ammattilaisen työkalut
 • Mahdollisuus lihan jatkojalostukseen
 • Kylmäkuljetukset

Grillaus

Arkeen ja juhlaan
 • Makkarat
 • Pihvit
 • Kokonaiset eläimet
 • Kebab
 • Myös pitopalvelu

Hätäteurastus

Kun on kiire
 • Nopea palvelu
 • Jatkuva päivystys
 • Soita vaikka heti
 • 040-9630643

Eläimen lopetus

Vanhuuden ja sairauden varalta
 • Lemmikit
 • Tuotantoeläimet
 • Eettinen ja kivuton lopetus
 • Ei kärsimystä

Palveluiden tarkemmat kuvaukset

Sovimme päivän ja hetken, jolloin tulen käymään tilallenne. Hoidan eläimen lopetuksen ja teurastuksen tilalla, jonka jälkeen leikkaan eläimen haluamallanne tavalla joko suoraan tilalla tai omilla tiluksillani sopimuksen mukaisesti. Toimitan lihat teille joko leikkeinä tai jatkojalostettuina tuotteina sovitun tavan mukaisesti. Alla lisää tietoa kysymysten muodossa.

Meiltä onnistuu lähes kaikkien isompien kotieläimien  kuten lehmien, sikojen, lampaiden ja hevosten kotiteurastus.

Voimme taata teurastuksen laadun niin leikkauksen kuin hygienian osalta ja hoidamme eläimen lopetuksen rauhallisesti. Meillä on alasta pitkä kokemus sekä koulutus. Ette tule pettymään.

Valitettavasti ei, mutta onneksi voitte syödä sitä sitten enemmän kotona.

Ruokavirasto sanoo asiasta näin: ”Tilalla kotiteurastetun eläimen lihaa ei saa toimittaa myyntiin eikä muuten luovuttaa, vaan tällainen liha on sallittua käyttää ainoastaan tuottajan omassa yksityistaloudessa.

Jos tuottaja haluaa itse myydä kasvattamiensa eläinten lihaa, tulee eläimet teurastaa hyväksytyssä teurastamossa, jossa niille tehdään lihantarkastus. Tämän jälkeen liha voidaan toimittaa takaisin tuotantotilalle myyntiä varten. Teurastamolta palautuksena otetun lihan luovuttaminen eteenpäin on elintarvikkeiden myyntiä ja toiminnasta tulee tehdä elintarvikehuoneistoilmoitus kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle.” [Ruokavirasto 27.7.2021]

Tarjoan kotiteurastuspalvelua muiden palvelujen ohella Pohjanmaalla noin 100 kilometrin päässä tukikohdastani Edsevöstä. Minulle on tulossa oma kylmäkuljetusauto, jonka ansiosta voin tehdä töitä varsin kaukanakin.

Kiitos kysymästä, kyllä on! Minulla on hankittuna juuri tähän tarkoitukseen tarkoitettu lisäkoulutus, joka pätevöittää kotiteurastamiseen sekä eläimen lopettamiseen. katso lisätietoja Info-sivulta.

Ei. Lihan ei tarvitse olla tarkastettua, kun liha tulee kotiteurastuksen tapauksessa vain tilaajan omaan käyttöön eikä esimerkiksi myyntiin.

Minulla on kunnollinen kylmäkuljetusauto, jonka avulla voin tulla luoksenne leikkaamaan teurastetut eläimet kunnollisissa ja hygieenisissä tiloissa. Lisäksi voin kuljettaa lihoja kotiini jatkojalostukseen kylmässä. Minulta on myös mahdollista vuokrata kylmäkuljetuspalvelua.

Kotiteurastus on Kotiteurastamo Milanin leipälaji. Kotiteurastetusta lihasta on mahdollista valmistaa monenlaisia ruokia tilan käyttöön.

Ruuan laitto ja grillaus on kätevä yhdistää kotiteurastukseen. Voin esimerkki ottaa grillin mukaan, kun tulen tekemään teurastuksen ja lihat tirisevät odotellessa.

Valmistan mitä moninaisimpia herkullisia ruokia teidän omista kotiteurastetuista lihoista. Voitte tilata minulta oikeastaan mitä tahansa keksitte pyytää. Minulta onnistuvat myös lihan lisukkeiden valmistaminen sekä kokonaiset ateriat. Soita niin sovitaan tarkemmin.

Valmistamme monenlaisia herkullisia liharuokia kotiteurastetusta eläimestä teidän käyttöönne. Voimme grillata eläimen kokonaisena tai vaikka kääräistä sen maistuviksi makkaroiksi. Tai miten olisi herkullinen kebab tarjottavaksi ystäville. Sanalla sanoen meiltä onnistuu lähes kaikki kuviteltavissa olevat lihavalmisteet savustuksesta makkaran tekoon.

Ilman muuta! Olemme laittaneet hyvää ruokaa monenlaisiin pitoihin ja juhliin, illanistujaisista häihin. Voimme valmistaa juhlaruuat vaikka omasta eläimestänne tai hankkia lihat muualta. Liharuokien lisäksi valmistamme myös salaatit ja kasvisruuat erityisruokavaliot huomioon ottaen. Tarjoamme halutessanne täydellisen ruokatarjoilun juhlaanne.

Kotiteurastamo Milan valmistaa kotiteurastetusta lihasta esimerkiksi herkullisia makkaroita asiakkaalle.

Hätäteurastus eroaa kotiteurastuksesta kiireellisyydellä. Tulen kun pyydätte ja hoidan eläimen teurastuksen sekä halutessanne leikkaamisen. Jos haluatte lihat myyntiin, on teurastuksen lisäksi suoritettava lääkärintarkastus, ja lihat toimitetaan sen jälkeen haluamaanne teurastamoon jatkokäsittelyyn.

Hätäteurastus on mahdollista, kun terve eläin loukkaantuu.

Hätäteurastus tulee ajankohtaiseksi joskus nopeastikin ja siksi on hyvä tietää kuinka tulee toimia. Jotta loukkaantuneen eläimen lihaa voidaan syödä, on sen oltava loukkaantumista lukuun ottamatta terve. On myös mahdollista toimittaa hätäteurastettu eläin teurastamoon jatkokäsittelyä varten, jos liha halutaan myyntiin. Tällöin tarvitaan eläinlääkärin lausunto eläimen kunnosta.

Ruokavirasto sanoo asiasta näin: ”Loukkaantunut kotieläimenä pidettävä sorkka- tai kavioeläin voidaan hätäteurastaa pitopaikassa. Ennen eläimen lopetusta virkaeläinlääkärin on tehtävä eläimelle elävänä tarkastus. Eläimen lopetuksen tekevän henkilön tulee osata lopettaa eläin aiheuttamatta sille vältettävissä olevaa kipua, tuskaa ja kärsimystä. Eläimen tainnutuksen ja verenlaskun jälkeen eläin on kuljetettava ilman tarpeetonta viivytystä hyväksyttyyn teurastamoon, jossa teurastus saatetaan loppuun.” [Ruokavirasto 27.7.2021]

Olemme yleensä valmiina suorittamaan hätäteurastuksen hyvinkin nopealla aikataululla, joten soita vaikka jo heti 040 9630643! 

Pidätämme kuitenkin oikeuden yöuneen ja lepoon, joten joskus voimme olla estyneitäkin. Sovituista asioita pidämme kuitenkin kiinni.

Tärkein ero on kiireellä. Siinä missä perinteisen kotiteurastuksen voi sopia etukäteen ja ajan laittaa kalenteriin, ei hätäteurastus kysy aikaa eikä aina paikkaakaan. Jos kyseessä taas on tuotantoeläin tuotantotilalla, voidaan liha haluta myyntiin. Tällöin tarvitaan lisäksi lääkärin tarkastus, jotta liha voidaan toimittaa teurastamoon jatkokäsittelyä varten. Jos liha päätetään pitää itsellä, voidaan hätäteurastuksesta siirtyä lihanleikkaamiseen, jolloin valmiit lihavalmisteet jäävät kotitilalle.

Kotiteurastamo Milan hoitaa eläimien hätäteurastuksen sekä auttaa eläimen toimittamisessa teurastamoon tai vaihtoehtoiesti leikkaa lihan asiakkaan omaan käyttöön

Eläimen lopetus on yleensä haikea asia. Onneksi voitte pyytää minut avuksi tässä asiassa ja voitte luottaa, että rakas ystävänne pääsee viimeiselle matkalle kivuttomasti. Uskon, että ulkopuolisen tekemänä asia hoituu rauhallisemmin ja eläimen kannalta pienemmällä stressillä, ja te voitte keskittyä rauhassa surutyöhön.

Meidän on mahdollista lopettaa yleisimmät isot koti- ja lemmikkieläimet kuten Hevoset, siat, lehmät ja lampaat. Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin.

On. Suoritamme kaiken rauhallisesti ja ammattitaitoisesti siten, että eläimelle ei aiheudu lopetuksesta kärsimystä eikä kipua. Lopetus suoritetaan asianmukaisella tavalla, yleensä pulttipyssyllä.

Kotiteurastamo Milan hoitaa niin lemmikkien kuin tuotantoeläimien lopetuksen ilman kärsimystä. Hoidamme mm. hevosten, lehmien ja sikojen lopetukset sairauksien ja vanhuuden vuoksi.

Kylmäkuljetukset

Kunnollinen kylmäkuljetus on tärkeä osa kotiteurastusta, kun halutaan hygieeniset lihanleikkaustilat kotitilalle tai kun lihoja viedään muualle jatkojalostukseen. Kylmäkuljetus varmistaa sen, että arvokkaan lihojen maksimaalisen säilyvyyden, hygienian ja laadun. Asioidessasi kanssani voit olla varma siitä, että lihoja käsitellään ehdottoman tarkasti.

Vuokraan kylmäkuljetusautoani myös asiakkaan lihojen kuljetukseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Voit pyytää minua kuljettamaan lihojanne esimerkiksi haluamaanne teurastamoon. Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin.

Kotiteurastamo Milan hoitaa kotiteurastuksen lisäksi kylmäkkuljetuksia

Yhteystiedot

Kotiteurastamon yhteystiedot

Yhteystiedot

Kotiteurastamon yhteystiedot

Ota rohkeasti minuun yhteyttä, kun tarvitset kotiteurastusta, apua eläimen lopetuksessa tai pitopalvelua! Milan